lauantai 17. toukokuuta 2014

Kesä on täällä ( + yläkroppa treeni)

Ihanaa!! ulkona on niin huikea ilma ettei tekisi mieli, kuin maata auringossa ja nauttia ihanasta alkavasta kesästä :) Tänään on tullut touhuttua vaikka mitä. Nukkuminen venyi ja heräsin vasta lähemmäs puolta 11. Kamppeet niskaan, kassi olalle ja eikun salille äkkiä, että pääsee nauttimaan auringosta. Tänään oli ylävartalo treeni. Tällä hetkellä noudatan 2-jakoista ohjelmaa, koska kerkiän käymään salilla 3-4 kertaa viikossa. Ylävartalo päivänä käyn läpi yläselän, olkapäät, rintalihakset, hauis ja ojentajat. Lämppäriksi teen 5 minuuttia soutua, jonka jälkeen siirryn salin puolelle. Tämän hetkinen yläkroppa treeni sisältää seuraavia liikkeitä:

Ylätaljaveto eteen, tässä teen vaihdellen myötä-ja vastaotteella. Myötäote saa olla leveämpi ja sillä saa enemmän tuntumaan leveään selkälihakseen ja epäkkeeseen. Vastaotteessa puolestaan hauiksen rooli korostuu.
Vipunostot sivulle, aivan älyttömän hyvä liike olkapäille ja hartialihakselle. Vipunostoja voi oman mielen mukaan tehdä myös eteenpäin.
Vipunostot ylähuulta purren ;)

Vipunostot sivulle.
Penkkipunnerrus, tätä teen yleensä laitteella jos mahdollista, varsinkin yksin ollessa. Kaverin kanssa voi kokeilla kunnon tangolla, joka sitten ottaa vastaan jos voimat loppuu kesken ;) Hyvä liike rintalihaksille!

Alataljasoutu, tällä hetkellä teen tätä kapealla otteella, mutta oteväliä kannattaa vaihdella, koska silloin saadaan eri lihaksia aktivoitua.





Pystypunnerrus, suoritan liikkeen penkillä, niin että selkänoja on lähestulkoon pysty asennossa, näin ollen saan liikken vaikuttamaan eniten sivuolkapäihin. Kallistamalla penkkiä hieman alemmaksi, liike alkaa tuntumaan enemmän etuolkapäissä.

Hauis, pääasiassa teen käsipainoilla seisten tai istuna.

Ojentajat, tänään tein ranskalaisen punnerruksen istualteen, mutta tykkään tehdä ojentajia myös taljassa.
Pystypunnerrus
 Selkä, selänojennuslaitteessa tai selkäpenkissä

Fiiliksestä ( Ja siitä kuinka paljon jengiä salilla pyörii) saataan vielä tehdä muutamat liikkeet selälle ja olkapäille.
Sarjoja yleensä 3 (joskus vaihdellen 4) ja yleensä viimeistään kolmannen sarjan kohdalla pyrin lisäämään vastusta, jolloin toistojen määrä automaattisesti vähenee. Teen siis ns. pudotussarjoja eli lisään vastusta koko ajan ja toisten määrä laskee painon lisääntyessä.




Käsitreeni ei päättynytkään salille, vaan jatkoin piha töillä kotona, ja siltä kyllä tuntuukin, lihakset huutaa hoosiannaaa !!! :D  Mutta nyt on pihalla tuijat nätisti rivissä ja kukkaset piristää mieltä :) Illalla vielä fillari alle ja suuntana leffa teatteri ja Godzilla !

AURINKOISTA LAUANTAITA :) <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti